F, G, H, I, J
Er zijn 5 producten.
Chiazaad - Salviae Sem. Hispanica nigri albi
Chia, ook bekend als Salvia hispanica, is een plant uit de lipbloemenfamilie, oorspronkelijk afkomstig uit Centraal- en Zuid-Mexico en Guatemala. De Azteken teelden deze plant al voordat Columbus Amerika ontdekte, en chiazaad werd gebruikt als betaalmiddel aan de heersers. Vandaag de dag wordt chia nog steeds gewaardeerd in Mexico en Guatemala; de gemalen zaden worden gebruikt in gerechten, terwijl hele zaden vaak worden toegevoegd aan voedzame drankjes.
Het belangrijkste doel van het kweken van chia is voor zijn zaden, die rijk zijn aan omega 3-vetzuren. Ongeveer 25-30% van het zaad bevat plantaardige olie, waaronder alfalinoleenzuur (ALA). De zaadjes van chia zijn klein en ovaal, met een diameter van ongeveer 1 mm, en hebben een kleurenpalet van bruin, grijs-zwart en wit.
Het belangrijkste doel van het kweken van chia is voor zijn zaden, die rijk zijn aan omega 3-vetzuren. Ongeveer 25-30% van het zaad bevat plantaardige olie, waaronder alfalinoleenzuur (ALA). De zaadjes van chia zijn klein en ovaal, met een diameter van ongeveer 1 mm, en hebben een kleurenpalet van bruin, grijs-zwart en wit.
€ 1,95
Vanaf: € 1,95
Fenegriek - Foenugraeci graecum - Heel
Fenegriek (Trigonella foenum-graecum), ook bekend als foenegriek, bokshoornklaver of Grieks hooi, staat bekend om zijn diverse gezondheidsvoordelen. Het kan helpen de eetlust te stimuleren, het immuunsysteem te ondersteunen en de vetstofwisseling te bevorderen.
Deze veelzijdige plant wordt vooral gebruikt als specerij in de Indiase keuken. De aromatische bladeren van fenegriek worden ook toegepast om de bittere smaak van medicijnen te maskeren. Oorspronkelijk afkomstig uit het Middellandse Zeegebied, heeft fenegriek later ook populariteit verworven in Azië.
Fenegriek is rijk aan essentiële mineralen zoals ijzer en koper. Bovendien bevat het saponinen en coumarinen, waarbij coumarinen bekend staan om hun aangename hooi-achtige geur.
Deze veelzijdige plant wordt vooral gebruikt als specerij in de Indiase keuken. De aromatische bladeren van fenegriek worden ook toegepast om de bittere smaak van medicijnen te maskeren. Oorspronkelijk afkomstig uit het Middellandse Zeegebied, heeft fenegriek later ook populariteit verworven in Azië.
Fenegriek is rijk aan essentiële mineralen zoals ijzer en koper. Bovendien bevat het saponinen en coumarinen, waarbij coumarinen bekend staan om hun aangename hooi-achtige geur.
€ 1,95
Vanaf: € 1,95
Hop - Humulus lupulus
Hop (Humulus lupulus), ook bekend als de "natuurlijke rustgever", dankt zijn naam mogelijk aan het Latijnse woord lupus (wolf). Het wordt traditioneel gebruikt om de nachtrust te bevorderen en is geliefd bij vrouwen in de overgang vanwege zijn kalmerende eigenschappen en ondersteuning bij een regelmatige menstruatiecyclus.
De heilzame eigenschappen van hop zijn te danken aan een combinatie van polyfenolen met fyto-oestrogene effecten, flavonoïden, kaliumzouten, B-vitamines en aminozuren. Het ondersteunt niet alleen de hormonale balans tijdens de overgang, maar helpt ook bij spijsverteringsproblemen en bevordert een gezonde cholesterolspiegel.
De heilzame eigenschappen van hop zijn te danken aan een combinatie van polyfenolen met fyto-oestrogene effecten, flavonoïden, kaliumzouten, B-vitamines en aminozuren. Het ondersteunt niet alleen de hormonale balans tijdens de overgang, maar helpt ook bij spijsverteringsproblemen en bevordert een gezonde cholesterolspiegel.
€ 2,95
Vanaf: € 2,95
Jeneverbes - Juniper communis - Heel
De jeneverbes (Juniperus communis) is rijk aan vitamine C en antioxidanten, die van nature voorkomen in zijn bessen. Deze antioxidanten beschermen onze lichaamscellen tegen schadelijke invloeden zoals vervuiling en zonlicht. Bovendien ondersteunen ze de spijsvertering en dragen ze bij aan een gezonde nierfunctie en vochthuishouding.
De jeneverbes is een conifeer die inheems is in Europa, Azië en Amerika. Deze boom draagt tegelijkertijd bloemen en bessen, die groen en zwart kunnen zijn. De naam Juniperus is afgeleid van het Keltische woord 'juneprus', wat ruw, stekelig of bitter betekent, en 'communis' betekent gewoon. Al sinds de oudheid worden de bessen door Grieken en Romeinen gebruikt vanwege hun gezondheidsvoordelen.
De jeneverbes is een conifeer die inheems is in Europa, Azië en Amerika. Deze boom draagt tegelijkertijd bloemen en bessen, die groen en zwart kunnen zijn. De naam Juniperus is afgeleid van het Keltische woord 'juneprus', wat ruw, stekelig of bitter betekent, en 'communis' betekent gewoon. Al sinds de oudheid worden de bessen door Grieken en Romeinen gebruikt vanwege hun gezondheidsvoordelen.
€ 2,25
Vanaf: € 2,25
Venkel - Foeniculum vulgare - Heel
Venkel (Foeniculum vulgare) is een plant behorend tot de schermbloemenfamilie (Apiaceae). Het heeft een kenmerkende smaak die doet denken aan anijs, en zowel de draadvormige vertakkingen van de bladeren als de zaden worden gebruikt als kruid en specerij.
Oorspronkelijk afkomstig uit Azië en het Middellandse Zeegebied, werd venkel via middeleeuwse handelsroutes naar Europa gebracht. Vooral in Zuid-Europa wordt knolvenkel veel geteeld en is de knol een belangrijk ingrediënt in salades en andere gerechten.
Het kauwen op venkelzaad kan het hongergevoel onderdrukken. Vroeger kauwden gelovigen die nuchter ter kerke gingen soms op venkelzaad tijdens de kerkdienst.
Oorspronkelijk afkomstig uit Azië en het Middellandse Zeegebied, werd venkel via middeleeuwse handelsroutes naar Europa gebracht. Vooral in Zuid-Europa wordt knolvenkel veel geteeld en is de knol een belangrijk ingrediënt in salades en andere gerechten.
Het kauwen op venkelzaad kan het hongergevoel onderdrukken. Vroeger kauwden gelovigen die nuchter ter kerke gingen soms op venkelzaad tijdens de kerkdienst.
€ 1,95
Vanaf: € 1,95