P, Q, R, S, T
Er zijn 17 producten.
Bitterhout - Quassiae
Bitterhout, in het Surinaams bekend als kwasibita, is het kernhout van de Quassia amara, een plantensoort uit het geslacht Quassia binnen de Hemelboomfamilie. Deze Zuid-Amerikaanse plant wordt vaak in de tropen aangeplant vanwege zijn gebruik als remedie tegen malaria.
Quassia amara is een kleine, altijdgroene struik die voorkomt in tropisch Zuid-Amerika, met name in de Guyana's, noordelijk Brazilië en Venezuela. De plant groeit in de onderlaag van het regenwoud en zijn opvallende rode bloemen worden bestoven door kolibries. Vanwege deze prachtige bloemen wordt de plant ook vaak voor decoratieve doeleinden aangeplant.
Quassia amara is een kleine, altijdgroene struik die voorkomt in tropisch Zuid-Amerika, met name in de Guyana's, noordelijk Brazilië en Venezuela. De plant groeit in de onderlaag van het regenwoud en zijn opvallende rode bloemen worden bestoven door kolibries. Vanwege deze prachtige bloemen wordt de plant ook vaak voor decoratieve doeleinden aangeplant.
€ 2,40
Vanaf: € 2,40
Guldenroede - Solidago virgaurea
Solidago virgaurea, ook bekend als Echte Guldenroede of goldenrod, is een inheemse plant die van oudsher in Europa en Azië groeit. In vroegere tijden was deze goudgele bloem een vast onderdeel van de Hollandse kruidentuin. De gele bloemen werden traditioneel op grote schaal gedroogd en vermalen tot basis voor verf.
Solidago ondersteunt de nieren en hun functie. Het kan gebruikt worden bij ongemakken voorafgaand aan de menstruatie en bij overgangsverschijnselen. Daarnaast helpt solidago bij het soepel houden van de gewrichten, versterkt het de weerstand en draagt het bij aan een goede geestelijke balans.
Solidago ondersteunt de nieren en hun functie. Het kan gebruikt worden bij ongemakken voorafgaand aan de menstruatie en bij overgangsverschijnselen. Daarnaast helpt solidago bij het soepel houden van de gewrichten, versterkt het de weerstand en draagt het bij aan een goede geestelijke balans.
€ 1,95
Vanaf: € 1,95
Kaapse Geranium - Pelargonium sidoides
De Kaapse geranium, ook bekend als Pelargonium sidoides, is een Zuid-Afrikaanse geraniumsoort die al eeuwenlang deel uitmaakt van de inheemse kruidenkennis. De lokale bevolking noemt het 'umckaloabo'. Deze plant gedijt in het wild tussen hoog gras en aromatische bloembedden op de hellingen van de Kaapse kust. Het heeft zachte, fluwelen grijsgroene bladeren en diep magentakleurige bloemen. De gedroogde en vermalen wortelstokken zijn donkerrood van kleur. Ze hebben een verzachtende invloed op de luchtwegen en daarmee geschikt om ondersteuning te bieden bij luchtweg problemen.
€ 5,00
Vanaf: € 5,00
Kruidnagel - Syzygium aromaticum
Kruidnagel (Syzygium aromaticum) is de gedroogde, geurige bloemknop van de kruidnagelboom. Het belangrijkste actieve bestanddeel is eugenol, dat ook de antioxidante eigenschappen van kruidnagel bevordert. Kruidnagel staat bekend om zijn antioxidante werking en ondersteunt een gezonde spijsvertering. Bovendien verbetert het de bloedcirculatie en verzacht het de keel.
€ 2,50
Vanaf: € 2,50
Mariadistel (Zaad) - Sylibum marianum, Cardui Mariae
Mariadistel (Silybum marianum), ook bekend als mariadistel of melkdistel, is een stekelige plant afkomstig uit het Middellandse Zeegebied, maar die ook in ons gebied groeit. Het behoort tot de composietenfamilie. Al eeuwenlang wordt mariadistel gebruikt als een natuurlijk middel om de lever- en galfunctie te ondersteunen. Het kan worden gebruikt als onderdeel van een reinigingskuur om de lever te helpen bij het ontgiftingsproces.
De zaden van de mariadistel bevatten silymarine, een krachtige antioxidant. Silymarine stimuleert de lever bij het natuurlijke ontgiftingsproces en ondersteunt zo de leverfunctie.
De zaden van de mariadistel bevatten silymarine, een krachtige antioxidant. Silymarine stimuleert de lever bij het natuurlijke ontgiftingsproces en ondersteunt zo de leverfunctie.
€ 1,95
Vanaf: € 1,95
Paardenbloem (Kruid) - Taraxum officinale
Paardenbloem (Taraxacum officinale) is al eeuwenlang bekend vanwege zijn vermogen om de lever- en galblaasfunctie te ondersteunen. Zowel de wortel als de bovengrondse delen van de plant zijn rijk aan voedingsstoffen. Bovendien heeft paardenbloem een gunstig effect op de spijsvertering.
De rijke voedingswaarde van paardenbloemen maakt het aan te raden om regelmatig wat verse bladeren in het wild te plukken en deze toe te voegen aan salades. Ze zijn vooral smakelijk in de lente. De verse gele bloemen kunnen als vrolijke decoratie in salades worden gebruikt en gedroogd kunnen ze worden verwerkt tot een 'wilde' kruidenthee.
Paardenbloemen bevatten een hoog gehalte aan bitterstoffen, wat altijd aangeeft dat ze gunstig zijn voor de lever- en galblaasfunctie.
De rijke voedingswaarde van paardenbloemen maakt het aan te raden om regelmatig wat verse bladeren in het wild te plukken en deze toe te voegen aan salades. Ze zijn vooral smakelijk in de lente. De verse gele bloemen kunnen als vrolijke decoratie in salades worden gebruikt en gedroogd kunnen ze worden verwerkt tot een 'wilde' kruidenthee.
Paardenbloemen bevatten een hoog gehalte aan bitterstoffen, wat altijd aangeeft dat ze gunstig zijn voor de lever- en galblaasfunctie.
€ 2,40
Vanaf: € 2,40
Pau D'arco - Tabeuiae
Pau d'arco (Tabebuia avellanedae) is een imposante boom die gedijt in het Amazone regenwoud. De bast van de pau d'arco wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele kruidengeneeskunde vanwege zijn diverse toepassingen, waaronder zijn ondersteunende effecten op het immuunsysteem.
De binnenste laag van de schors van Tabebuia avellanedae zit boordevol flavonoïden, krachtige antioxidanten die ons lichaam beschermen tegen oxidatieve schade door vrije radicalen. Daarnaast bevat het een aanzienlijke hoeveelheid quinonen. Er zijn al meer dan 20 quinonverbindingen ontdekt in de bast van de pau d'arco, zoals lapachol en beta-lapachone. Bovendien bevat de schors stoffen die helpen bij de verdediging tegen ongunstige bacteriën en schimmels.
De binnenste laag van de schors van Tabebuia avellanedae zit boordevol flavonoïden, krachtige antioxidanten die ons lichaam beschermen tegen oxidatieve schade door vrije radicalen. Daarnaast bevat het een aanzienlijke hoeveelheid quinonen. Er zijn al meer dan 20 quinonverbindingen ontdekt in de bast van de pau d'arco, zoals lapachol en beta-lapachone. Bovendien bevat de schors stoffen die helpen bij de verdediging tegen ongunstige bacteriën en schimmels.
€ 2,20
Vanaf: € 2,20
Peperbes (Schisandra) - Schisandrae chinensis
Schisandra, ook wel bekend als de Schisandrabes (Schisandra chinensis), staat bekend als een van de belangrijkste kruiden in de traditionele Chinese geneeskunde voor het bevorderen van energie en vitaliteit, en het verminderen van stress. Deze donkerrode bes is rijk aan antioxidanten, versterkt het immuunsysteem en bevordert de algehele levenskracht. Daarnaast biedt het bescherming en ondersteuning aan de lever en de luchtwegen.
Al meer dan 2000 jaar wordt Schisandra gebruikt in de traditionele Chinese kruidengeneeskunde. Alleen de bes met zijn zaden worden gebruikt, geoogst na de eerste vorst en vervolgens gedroogd in de zon. Schisandra staat bekend als een van de belangrijkste kruiden voor het bevorderen van vitaliteit.
Al meer dan 2000 jaar wordt Schisandra gebruikt in de traditionele Chinese kruidengeneeskunde. Alleen de bes met zijn zaden worden gebruikt, geoogst na de eerste vorst en vervolgens gedroogd in de zon. Schisandra staat bekend als een van de belangrijkste kruiden voor het bevorderen van vitaliteit.
€ 7,50
Vanaf: € 7,50
Peterselie - Petroselini
Peterselie (Petroselinum crispum) is een tweejarige, winterharde kruidachtige plant behorend tot de schermbloemenfamilie (Apiaceae). Het wordt veelvuldig gebruikt in de Europese, Amerikaanse en Midden-Oosterse keuken vanwege zijn frisse smaak.
Bij de oude Grieken stond peterselie symbool voor vreugde en werd het samen met marjolein gebruikt als middel tegen een kater. De Romeinen verspreidden het gebruik van dit kruid in heel West-Europa. In de Middeleeuwen diende peterselie als groente en werd het onder andere geteeld in de keizerlijke tuinen van Karel de Grote.
Bij de oude Grieken stond peterselie symbool voor vreugde en werd het samen met marjolein gebruikt als middel tegen een kater. De Romeinen verspreidden het gebruik van dit kruid in heel West-Europa. In de Middeleeuwen diende peterselie als groente en werd het onder andere geteeld in de keizerlijke tuinen van Karel de Grote.
€ 1,95
Vanaf: € 1,95
Rode Klaver - Trifolii Rubr. pratense
Rode klaver (Trifolium pratense) groeit van nature in Europa en Centraal-Azië. Meestal hebben de bladeren van rode klaver drie delen en in het midden bloeit een lichtpaarse bloem. Naast het hoge gehalte aan isoflavonen, dit zijn bioactieve stoffen die onder polyfenolen vallen, zijn de bloemhoofden van rode klaver ook rijk aan vitamine C, B1, B2, B3, bèta-caroteen en choline.
Rode klaver kan helpen bij overgangsverschijnselen zoals opvliegers, stemmingswisselingen en prikkelbaarheid. Bovendien ondersteunt het de gezondheid van het hart en draagt het bij aan de conditie van de bloedvaten. Het kan ook worden gebruikt voor het behoud van sterke botten.
Rode klaver kan helpen bij overgangsverschijnselen zoals opvliegers, stemmingswisselingen en prikkelbaarheid. Bovendien ondersteunt het de gezondheid van het hart en draagt het bij aan de conditie van de bloedvaten. Het kan ook worden gebruikt voor het behoud van sterke botten.
€ 2,40
Vanaf: € 2,40
Rozemarijn - Rosmarini officinalis
Rozemarijn (Rosmarinus officinalis L.) is een geurige, compacte struik behorend tot de familie van de lipbloemigen (Lamiaceae). Dit veelzijdige kruid wordt al eeuwenlang ingezet voor diverse doeleinden, zowel culinair als voor gezondheidsbevordering. Oorspronkelijk afkomstig uit mediterrane regio's, toont de Rosmarinus officinalis in de lente een weelderige bloei met kleine, lavendelblauwe bloemen.
De naam "rozemarijn" vindt zijn oorsprong in het Latijnse "ros" (roris), wat "dauw" betekent, en "marinus", wat "zee" betekent: "dauw van de zee". Al sinds de oudheid, door zowel de oude Grieken als de Romeinen, wordt Rosmarinus officinalis gewaardeerd om zijn ondersteunende eigenschappen voor de gezondheid. Het helpt bij de spijsvertering, versterkt het immuunsysteem en bevat antioxidanten.
De naam "rozemarijn" vindt zijn oorsprong in het Latijnse "ros" (roris), wat "dauw" betekent, en "marinus", wat "zee" betekent: "dauw van de zee". Al sinds de oudheid, door zowel de oude Grieken als de Romeinen, wordt Rosmarinus officinalis gewaardeerd om zijn ondersteunende eigenschappen voor de gezondheid. Het helpt bij de spijsvertering, versterkt het immuunsysteem en bevat antioxidanten.
€ 1,95
Vanaf: € 1,95
Rozenwortel - Rhodiola rosea
Rozenwortel (Rhodiola rosea) ook bekend als de 'gouden wortel', is een vetplant die gedijt in koude, rotsachtige gebieden over de hele wereld. De wortels verspreiden een kenmerkende geur van rozen. Deze kruid wordt al lange tijd gebruikt in de kruidengeneeskunde.
Het bevat beschermende antioxidanten die onze lichaamscellen helpen. Rozenwortel ondersteunt zowel fysiek als mentaal evenwicht in ons lichaam. Het helpt de geest helder te houden, verbetert de stemming en bevordert het concentratievermogen. Enkele van de bioactieve stoffen in rozenwortel zijn rosavine en salidroside, waarvan wordt gedacht dat ze verantwoordelijk zijn voor de kalmerende en opbeurende effecten van Rhodiola rosea.
Het bevat beschermende antioxidanten die onze lichaamscellen helpen. Rozenwortel ondersteunt zowel fysiek als mentaal evenwicht in ons lichaam. Het helpt de geest helder te houden, verbetert de stemming en bevordert het concentratievermogen. Enkele van de bioactieve stoffen in rozenwortel zijn rosavine en salidroside, waarvan wordt gedacht dat ze verantwoordelijk zijn voor de kalmerende en opbeurende effecten van Rhodiola rosea.
€ 16,00
Vanaf: € 16,00
Spirulina - Spirulina platensis
Spirulina, een soort alg, biedt ondersteuning aan het immuunsysteem door zijn rijke voedingsstoffen en verlicht vermoeidheid.
De blauwgroene spirulina is een type alg dat zowel chlorofyl (groen pigment) als fycocyanine (blauw pigment) bevat. Deze eencellige algen vormen spiraalvormige microscopische strengen en gedijen in warm, zoet water.
Met zijn overvloed aan essentiële voedingsstoffen is spirulina van onschatbare waarde voor ons lichaam. Het bevat meer dan 60% compleet eiwit, bijna driemaal meer dan rundvlees, en is rijk aan vitamine B-complex, vitamine E, carotenoïden, ijzer, mangaan, zink en essentiële vetzuren zoals gamma-linoleenzuur. Met tien verschillende gemengde carotenoïden is spirulina het meest bètacaroteenrijke voedsel dat bekend is.
De blauwgroene spirulina is een type alg dat zowel chlorofyl (groen pigment) als fycocyanine (blauw pigment) bevat. Deze eencellige algen vormen spiraalvormige microscopische strengen en gedijen in warm, zoet water.
Met zijn overvloed aan essentiële voedingsstoffen is spirulina van onschatbare waarde voor ons lichaam. Het bevat meer dan 60% compleet eiwit, bijna driemaal meer dan rundvlees, en is rijk aan vitamine B-complex, vitamine E, carotenoïden, ijzer, mangaan, zink en essentiële vetzuren zoals gamma-linoleenzuur. Met tien verschillende gemengde carotenoïden is spirulina het meest bètacaroteenrijke voedsel dat bekend is.
€ 2,25
Vanaf: € 2,25
Tarwegras - Triticum aestivum
Tarwegras is een voedzame bron van vitaminen A, C en E, calcium, magnesium en ijzer. Het bevat tevens hoge concentraties chlorofyl en natuurlijke enzymen. Het gewas bestaat zelfs voor 70% uit chlorofyl.
€ 1,95
Vanaf: € 1,95
Tijm - Thymii vulgaris
Tijm (Thymus vulgaris L.) is niet alleen een geweldige smaakmaker in de keuken, maar ook een bondgenoot voor onze gezondheid. Dit kruid, herkenbaar aan zijn kenmerkende geur, kalmeert de luchtwegen en bevordert een vrijere ademhaling. Bovendien ondersteunt tijm de spijsvertering.
Dit kruid groeit in het wild in Europa, Azië en Afrika en gedijt in winterharde struiken van ongeveer 40 centimeter hoog, zelfs op droge en steenachtige gronden. Zowel de bladeren als de bloemen van tijm bevatten actieve stoffen die onze gezondheid ten goede komen. De oude Grieken en Romeinen gebruikten echte tijm al om hun ademhaling te vergemakkelijken. Tegenwoordig wordt tijm nog steeds gebruikt in drop en siropen vanwege de verzachtende effecten op de luchtwegen.
Dit kruid groeit in het wild in Europa, Azië en Afrika en gedijt in winterharde struiken van ongeveer 40 centimeter hoog, zelfs op droge en steenachtige gronden. Zowel de bladeren als de bloemen van tijm bevatten actieve stoffen die onze gezondheid ten goede komen. De oude Grieken en Romeinen gebruikten echte tijm al om hun ademhaling te vergemakkelijken. Tegenwoordig wordt tijm nog steeds gebruikt in drop en siropen vanwege de verzachtende effecten op de luchtwegen.
€ 2,20
Vanaf: € 2,20
Weegbree Smal - Plantaginis lanceolata
Smalle weegbree (Plantago lanceolata) is een inheemse plant die gedijt in Europa, delen van Azië, Noord-Afrika en Noord-Amerika. De jonge bladeren van deze plant bevatten een rijke mix van heilzame stoffen, waaronder slijmstoffen, looistoffen, bitterstoffen, flavonoïden en mineralen zoals kalium en zink. Vooral bekend om zijn verzachtende effect op de keel dankzij de slijmstoffen, biedt smalle weegbree ook ondersteuning voor het immuunsysteem en bevordert het een normale darmfunctie. Bovendien kan het helpen bij het behoud van soepele gewrichten en is het gunstig voor de lever.
€ 1,95
Vanaf: € 1,95
Zwarte Peper - Piper nigrum
Peper is een veelgebruikte specerij in de keuken, bekend om zijn scherpe smaak. Het wordt verkregen uit de bessen van de tropische peperplant, Piper nigrum. De scherpte van zwarte peperkorrels komt voort uit het bestanddeel piperine. Peper komt voor in verschillende kleuren, waaronder zwart, wit en groen.
Het kan vrijwel in elk gerecht worden gebruikt en versterkt de smaak van vlees, terwijl het een pittige toets toevoegt aan soepen en puree. Soms wordt peper ook gebruikt in bakproducten, zoals pepernoten, zij het in gematigde hoeveelheden. Hele peperkorrels, gedroogde besjes van de peperplant, worden in sommige gerechten gebruikt. Ondanks dat peper ook gemalen verkrijgbaar is, geven veel fijnproevers de voorkeur aan versgemalen peper.
Het kan vrijwel in elk gerecht worden gebruikt en versterkt de smaak van vlees, terwijl het een pittige toets toevoegt aan soepen en puree. Soms wordt peper ook gebruikt in bakproducten, zoals pepernoten, zij het in gematigde hoeveelheden. Hele peperkorrels, gedroogde besjes van de peperplant, worden in sommige gerechten gebruikt. Ondanks dat peper ook gemalen verkrijgbaar is, geven veel fijnproevers de voorkeur aan versgemalen peper.
€ 1,95
Vanaf: € 1,95