A, B, C, D, E
Er zijn 23 producten.
Algen (Knotswier) - Ascophyllum nodosum
Alsemkruid - Artemisia absinthium
De knoppen van absintalsem worden traditioneel gezien als geneeskrachtig. Het bittere extract van deze knoppen is een belangrijk ingrediënt in dranken zoals vermout en klassieke absint. De belangrijkste smaakstoffen hierin zijn absinthine en het naar menthol ruikende terpeen thujon.
Anijszaad - Anisi Vulgaris (Pimpinella anisum)
Je kunt anijszaad toevoegen aan brood, gebak, koekjes, fruit en peperkoek. In de Indische keuken is anijs onmisbaar in curry's en bij visgerechten, en het geeft een heerlijke smaak aan groenten zoals pompoen en wortel. In Nederland is het een traditie om anijszaad te gebruiken op beschuit met muisjes bij een geboorte.
Anijszaadthee kan helpen bij een zwaar gevoel na de maaltijd, omdat het verlichtend en ontspannend werkt.
Appelbes - Arnoia melanocarpa
Aroniabessen zijn bijzonder rijk aan anthocyaninen, de flavonoïden die de bessen hun kenmerkende kleur geven. Flavonoïden zijn plantenstoffen die de plant beschermen tegen ultraviolet licht, oxidatie en hitte. In vergelijking met blauwe bessen bevatten aroniabessen vier keer meer anthocyaninen.
De zwarte vruchten bevatten verschillende soorten anthocyanen. De natuurlijke functie van deze anthocyanen en andere polyfenolen is om het zaad van de aroniabes te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Anthocyanen werken als natuurlijke antioxidanten.
Artisjok - Cynaria scolmycus
De artisjok is rijk aan diverse voedingsstoffen en fytonutriënten. Het bevat onder andere bètacaroteen, vitamine C, vitamine B, en mineralen zoals calcium, magnesium en kalium. Ook bevat het flavonoïden, enzymen en tannines.
Basilicum - Basilici
In sommige farmacopeeën en traditionele geneeswijzen wordt basilicum aanbevolen voor de behandeling van artritis, bronchitis, verkoudheid, koorts, griep, maagzweren, reuma, oorpijn, epilepsie, hartziekten, malaria, sinusitis, slangenbeten, buikpijn en braken.
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat basilicum antioxidante, antivirale en antimicrobiële eigenschappen bezit.
Berendruif - Arctostaphylos uva-ursi
De wetenschappelijke naam Arctostaphylos uva-ursi is een tautologisch mengsel van Grieks en Latijn. Het Griekse 'arktos' en het Latijnse 'ursus' betekenen beide "beer", terwijl 'staphyle' en 'uva' beide "druif" betekenen.
Deze plant staat bekend om zijn ondersteunende werking voor de urinewegen. Al in de dertiende eeuw werd de berendruif in kruidenboeken vermeld en geprezen om haar gunstige effecten op de blaas.
Berk - Betula pendula Roth, Betulae (Blad Gemalen)
Berkenblad is rijk aan flavonoïden, saponinen en tannines. De saponinen en tannines zijn verantwoordelijk voor de vochtafdrijvende eigenschappen van de berk.
Chlorella - Chlorella
Haar veelzijdigheid komt tot uiting in het ondersteunen van het immuunsysteem en het bevorderen van de leverontgifting. Tevens draagt chlorella bij aan een gezonde spijsvertering en ondersteunt het een normale darmfunctie. De naam 'chlorella' vindt zijn oorsprong in de Griekse woorden 'chloros' en 'ella', wat respectievelijk 'groen' en 'klein' betekent.
Curcuma long. (Geelwortel) - Curcumae longae
Naast zijn culinaire toepassingen biedt curcuma ook diverse gezondheidsvoordelen. In India wordt curcuma al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn effectieve werking op soepele gewrichten en de darmfunctie. Het is een krachtige antioxidant die gunstig is voor de lever en het bewegingsapparaat, terwijl het ook de spijsvertering bevordert.
Curcuma zanth. (Geelwortel) - Curcumae zanthorrhizae
Naast zijn culinaire toepassingen biedt curcuma ook diverse gezondheidsvoordelen. In India wordt curcuma al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn effectieve werking op soepele gewrichten en de darmfunctie. Het is een krachtige antioxidant die gunstig is voor de lever en het bewegingsapparaat, terwijl het ook de spijsvertering bevordert.
Damiana - Damianae mex. (Turnera diffusa) - Gemalen
In Mexico bereiden vrouwen vaak thee van de geurige bladeren van de damianastruik of roken ze om hun lustgevoelens te stimuleren. Damianablad bevat verschillende actieve stoffen, waaronder bèta-sitosterol, arbutine en alkaloïden.
Echinacea (Rode zonnehoed) - Echinaceae purp.
Deze plant heeft een rijke geschiedenis en is oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Amerika. Inheemse stammen gebruikten deze vaste plant vanwege de gunstige effecten op het immuunsysteem. Kolonistenarts H.C.F. Meyer nam deze kennis van de inheemse bevolking over en bracht in 1871 het eerste product op basis van echinacea op de markt.
Eleutherococcus (Siberische Ginseng) - Eleutherococcus
De wortels zijn een rijke bron van bèta-caroteen, vitamine B1, B2, C en E, en ze bevatten veel eleutherosides. Het is belangrijk om Siberische ginseng niet te verwarren met zijn Koreaanse variant (Panax ginseng) of de Amerikaanse (Panax quinquefolius). Niet alleen verschillen de namen, maar ook de eigenschappen.
Heemst - Althaea officinalis
Het zetmeel in de wortel, vermengd met eiwitachtige stoffen, werd vroeger gebruikt bij het maken van marshmallows en spekken. De bladeren kunnen gekookt worden gegeten en de bloemen zijn rauw te gebruiken in salades.
Heemstwortel heeft een verzachtende werking op de luchtwegen (bron WHO) en wordt het gebruikt in hoestsiropen.
Heermoes (Paardenstaart) - Equisetum arvense
Deze plant gedijt in verschillende omgevingen, zoals weiden, langs wegen, op woeste gronden en tegen hellingen. Heermoes is een van de oudste plantensoorten op aarde, die al 390 miljoen jaar bestaat. Dankzij zijn diepe wortels kan heermoes mineralen uit de diepten van de aarde halen. Daarom zit heermoes boordevol waardevolle stoffen, waaronder mineralen, vezels en silicium.
Kamille - Matricaria recutita, Chamomillae europ.
Kaneel - Cinnamomi ceylon
In Aziatische culturen wordt dit kruid al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn veelzijdige toepassingen. Het heerlijke aroma van kaneel wordt bepaald door vluchtige oliën, waarvan cinnamaldehyde de meest voorkomende is. Daarnaast bevat kaneel ook stoffen zoals eugenol, coumarinen, tannines, OPC’s en terpenen.
Knoflook - Allium sativi
Knoflook behoort tot de lookachtigen en produceert in het voorjaar een bebladerde, ronde bloemschacht vanuit de bol. Het is een van de oudste planten in de kruidenkunde. Hoewel het gewaardeerd wordt om zijn smaak, staat knoflook ook bekend om zijn sterke geur.
Koriander - Coriandrum sativum
Koriander is een kruid dat rijk is aan waardevolle stoffen. Zowel de bladeren als de zaden bevatten vitamine A, C, K en foliumzuur, evenals mineralen zoals ijzer, mangaan, kalium, magnesium en calcium. De zaden zijn vooral rijk aan etherische oliën zoals linalool, kamfer, gammaterpineen en geranylacetaat. De zaden zijn de belangrijkste bron van voedingsstoffen.
Mariadistel (Zaad) - Sylibum marianum, Cardui Mariae
De zaden van de mariadistel bevatten silymarine, een krachtige antioxidant. Silymarine stimuleert de lever bij het natuurlijke ontgiftingsproces en ondersteunt zo de leverfunctie.
Meidoorn (Blad & Bloem) - Crataegus laevigata, Crataegi
Vlezige Hokjespeul (Astragalus) - Astragalus chinensis membranus
HerbaFlorente Kruiden Gemalen – Puur, Krachtig & Veelzijdig
Ontdek de hoogwaardige gemalen kruiden van HerbaFlorente, perfect voor o.a. kruidenmengsels en culinaire toepassingen. Onze 100% natuurlijke kruiden worden zorgvuldig geselecteerd en fijn gemalen voor een optimale werking en eenvoudige verwerking.
✔ Hoogwaardige kwaliteit – zorgvuldig geselecteerde kruiden
✔ Fijn gemalen – voor snelle opname en optimaal gebruiksgemak
✔ 100% natuurlijk – zonder kunstmatige toevoegingen of vulstoffen
Gebruik de HerbaFlorente gemalen kruiden voor heerlijke thee, krachtige tincturen of smaakvolle gerechten.
Bekijk ons assortiment en ervaar de pure kracht van gemalen kruiden!